R
            

        

Rune? wat zijn dat nu weer ,kreeg ik steeds weer te horen.

Ok ik zal het in zoverre uitleggen ,met runestenen doe je net zoiets als met de Tarot kaart legging alleen is Tarot leggen veel en veel moeilijker dan rune leggen,werpen of gooien en je moet er feeling voor hebben net als met bv skeeleren,niet iedereen kan het.

Toen ik rond keek en naar de spirituele boekenplank zocht keek ,viel mijn oog ineens op een doorschijnend doosje "met glazen rune",op de onderste plank verstopt liggen in de boekenwinkel en het was echt net of dat die rune's gewoon op mij lagen te wachten,alleen de glazen rune soort en tevens ook de laatste??? na veel piekeren en dubben (omdat het best wel duur was,35,-)hebben we de rune toch gekocht en na alles gedaan te hebben wat er gedaan moest worden (zuiveren en inwijden) ging ik ermee aan de slag,de eerste steen die ik uit het runezakje haalde klopte idemdito met mijn personelijkheid,dat is wat je eigenlijk als eerste moet doen,je persoonlijke steen trekken.En echt ze helpen me als ik ze om hulp vraag.

Die rune's hebben echt wel verheldering gebracht in me verwarde nieuwe leventje,ze geven me antwoord op wat ik weten wil,en niet alleen dat,ik vroeg bv iets over me eigen en kreeg een antwoord wat op me verloofde sloeg, ik vroeg het hem en ja het was waar en ik wist het dankzij mijn rune,me verloofde keek me wel zeer verbaast aan en kon het niet geloven maar moest wel,hoe kon ik het anders weten?....

Als je ook rune stenen wil gaan gebruiken zorg dan wel eerst dat ze heel persoonlijk van je worden,wijd ze bv in met bronwater,wierook,vuur en zout,hou ze voor persoonlijk gebruik,niet uitlenen ,het kan niet echt kwaad zeggen ze in de boeken maar ik neem liever maar geen risico's,dit is dus mijn persoonlijke mening,je moet het natuurlijk helemaal zelf weten.
De enigste wie ze wel eens mag gebruiken is mijn Dochter vanwegen ook haar gave's net als die van mijn.

PARANORMALE-ERVARINGEN
DE INWIJDING;

De inwijding vindt plaats in vier stadia, als volgt:
Maak je rune jou persoonlijke rune:

1) Het eerste stadium van de wijding is de besmeuring, waarbij de runen worden blootgesteld aan de rook van smeulende kruiden en wierook. Dit stadium gaat door de kracht van Lucht, als symbool van de geest, en door Rook, als symbool van de Geest. Sandelhout is een goede keus voor het eerste stadium.

2) Zout wordt gebruikt in het tweede stadium van de wijding, als het symbool van de Aarde. Het zout wordt over de hele verzameling gestrooid.

3) Water is het derde stadium van de wijding. Giet wat bronwater in een schaal en dompel alle runen hier volledig in onder.

4) Het vierde stadium van de wijding gaat door Vuur. Haal de stenen door het vuur van een brandende kaars.

Wanneer je eigen runentekens hebt gemaakt en ingewijd, leg je ze in een runenzak. Deze kan heel goed zijn gemaakt van eenvoudig materiaal als linnen of leer. Hij moet met een koordje dichtgetrokken kunnen worden. Hierna moeten de runen worden geactiveerd.
De runen worden geactiveerd door het runenteken, van steen of hout, in de palm van je linkerhand te leggen. Bal je rechterhand tot een losse vuist en blaas door deze 'buis' op de rune die op je linkerhand ligt. Herhaal dit voor alle 25 runen. De runen horen nu bij jou en moeten niet door anderen worden gebruikt. Het vergt enige tijd om vertrouwd te raken met de energie ven de runen. Hiervoor is het nodig te mediteren en je in je gedachten voor te stellen. Als je deze technieken enige tijd hebt beoefend, zul je je meer 'op je gemak' met de runen voelen en geleidelijk zullen ze een deel van je leven worden.MAAR dat is niet bedoeld voor iedereen die Rune gebruikt,ik kan mijn eigen namelijk heel moeilijk concentreren maar toch lukt het mij ook.

 

Mannaz

Bereidheid om te veranderen, helderheid, goed staan met anderen en met jezelf.
Gebo

samengaan, unie, behouden van je eigenheid is belangrijk ook binnen een relatie
Ansuz

nieuw, verandering, communicatie en ontwikkeling.

 

Othila

Verdergaan, het verleden loslaten, meestromen met veranderingen
Uruz

een nieuw begin, keuzes maken, het einde van een oude gewoonte
Perth

innerlijke veranderingen, falen, lijden, moeilijke periode
Nauthiz

leren uit het verleden en uit je fouten, het wat langzamer aan doen
Inguz

kracht, oplossingen, positiviteit
Eihwaz

groei, geduld, er komen verbeteringen maar soms vragen ze even tijd
Algiz

emoties, gezondheid, lichaam, relaties en vriendschap
Fehu

rijkdom, luxe, materialisme, weelde
Wunjo

kennis, ambities, helderheid, maturiteit, volwassenheid
Jera

oogsten wat je gezaaid hebt, resultaten goed of slecht
Kano

begrip, ontwikkeling, harmonie, partnerschap
Teiwaz

toewijding, volharding, doorzettingsvermogen
Berkana

opruim, orde scheppen en duidelijkheid, de balans opmaken
Ehwaz

lichaam, uiterlijk, fysiek, vermageren, verdikken
Laguz

intuitie, wijsheid, spiritualiteit, instinct, helderziendheid
Hagalaz

loskomen van omstandigheden, verlies gevolgd door grote winst
Raido

communicatie, creativiteit, schrijven, dichten, lezen

 

thurisaz

persoonlijke bestaande en nieuwe relaties op alle vlak, nieuw werk, nieuwe
relatie of verbetering van de bestaande
Dagaz

reizen, ontdekken, verkennen
Isa

rust, kalmte, relaxatie, dood, sterven
Sowelu

verwezelijken van grootse dingen, je doel bereiken
Odin

onbekende, het ongeschrevene, je kan nog alle kanten op, niets ligt al vast